Dlaczego nie powinniśmy jeść owadów?
W najnowszym podcaście opowiadam o tym, czy owady czują ból, o nowym trendzie a może starym już, etnomofagii oraz odpowiadam na pytanie, dlaczego nie powinniśmy jeść owadów. Więcej możecie przeczytać we wpisie: Czy owady czują ból?
Zapraszam do zapoznania się z pojęciem subiektywnego doświadczenia i zastanowienia się, czy jeżeli nie wiemy, jak owady odczuwają ból, to daje to nam i tak prawo do wykorzystywania lub krzywdzenia ich?

Dlaczego białko z owadów może być bardziej ekologiczne? Dlaczego hodowla przemysłowa owadów, może być dla nas zagrożeniem, o tym wszystkim w podcaście, słuchajcie.
Podoba Ci się to co robię? Zostań moją patronką: https://patronite.pl/hodowlaslow
Dlaczego nie powinniśmy jeść owadów?
Kwestia odczuwania bólu i cierpienia wśród owadów i innych bezkręgowców nie zajmuje zbyt wielkiego miejsca w literaturze, może dlatego pozyskiwanie białka z owadów stało się ostatnio tak popularne. Czy jako ludzie mamy prawo porównywać skalę cierpienia świerszcza i krowy? Czy mamy prawo tworzyć kolejne hale produkcyjne, wykorzystujące owady, jako pokarm? O tym wszystkim w podcaście.

Jeżeli interesują Cię inne małe istoty, polecam dwa inne wpisy o dżdżownicach:
Bądź z moim podcastem na bieżąco, zasubskrybuj kanał, doda do ulubionych na czytniku i zostaw mi ocenę tu: https://www.podchaser.com/podcasts/hodowla-slow-jak-zyc-etycznie-1201551